Amnesia: The dark descent on Frictional Gamesin suunnittelema ja julkaisema selviytymiskauhupeli.Muista selviytymiskauhupeleistä poiketen pelaajahahmolla ei ole minkäänlaista tapaa puolustaa itseään, mikä pakottaa pelaajan käyttämään ympäristöään hyväksi piiloutuakseen hirviöiltä. Pelissä on myös Custom Story -pelimuoto, jossa voi pelata muiden tekemiä tasoja ja myös tehdä itse oman tarinan.Pelin päähenkilö on Daniel, joka herää linnasta ja löytää itselleen kirjoittamansa kirjeen, jossa kertoo juoneensa muistinmenetykseen johtavan juoman.Viestissään ”entinen Daniel” vannottaa Danielia etsimään ja tappamaan linnan omistavan paroni Alexanderin, menemättä kuitenkaan yksityiskohtiin. Hän aloittaa matkan kohti linnan syvyyksiä, mutta huomaa pian, kuinka huonossa kunnossa linna on. Lisäksi se on täynnä outoja, epämuodostuneita hirviöitä sekä kummallista punaista kudosta, jota alkaa hiljalleen muodostua ympäri linnaa.

   Omasta mielestäni peli on pelottava, mutta viihdyttävä. Tässä linkki pelaajien reaktioihin pelistä: www.youtube.com/watch

   Antaisin pelille arvioksi 5/5, koska siinä on paljon pelattavaa, vaikka olisit pelannut tarinapelin läpi, koska voit ladata peliin Custom Storyja.